Spring naar content

De 100ste gemeente in Nederland

04 maart 2021

Recentelijk hebben we als Sustainder gemeente Nijkerk als 100ste klant in Nederland mogen verwelkomen. Een mooie mijlpaal in onze ambitie om het openbare verlichtingsnetwerk slimmer en duurzamer te maken. In totaal heeft Sustainder inmiddels 250+ gemeenten (in binnen- en buitenland) voorzien van haar duurzame, slimme en toekomstvaste verlichting.

De gemeente Nijkerk heeft gekozen voor de armaturen van het model Anne. De gemeente ziet duidelijk de voordelen van dit toekomstvaste armatuur, dat wordt gemaakt in Nederland. Door het feit dat ze allemaal op afstand te monitoren en te bedienen zijn bespaart de gemeente op kosten voor beheer en onderhoud. Het unieke cassette systeem geeft daarnaast de mogelijk om allerlei aanvullende slimme oplossingen vanuit het armatuur te ontsluiten. Nijkerk heeft al aangegeven op korte termijn onder andere de mobiele camera oplossing van Sustainder (Observer) in gebruik te willen nemen.

Op de foto (boven): Ralph Zaal (links) en Pasman Alberts (rechts) van de gemeente Nijkerk en René van de Ven (midden) van Sustainder.

De stap naar slimme verlichting

Sinds begin 2017 is Sustainder hard op weg met het verduurzamen en het slimmer maken van het openbare verlichtingsnetwerk. Steeds meer gemeenten zien dit als belangrijk middel dat bijdraagt aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Hierbij wordt steeds vaker gekozen voor armaturen die modulair zijn. Ofwel, een armatuur waarbij in een later stadium nieuwe functionaliteiten kunnen worden toegevoegd, zonder het volledige armatuur te vervangen. Naast een duurzamere keuze, vooral ook een die mogelijkheden biedt om direct (of in een later stadium) het openbare verlichtingsnetwerk als opstelpunt te gebruiken voor slimme oplossingen.