Spring naar content

Eerste Observer in de gemeente Woensdrecht

25 februari 2021

De gemeente Woensdrecht, de ‘Internet of Things (IoT) proeftuin van West-Brabant’, heeft vorige week de eerste Observer in haar gemeente geïnstalleerd. Bij het installeren van de Observer cassette met geïntegreerde buitencamera oplossing is een reeds geïnstalleerd armatuur van Sustainder als opstelpunt gebruikt.

De gemeente wilt met de camera module mogelijkheden bekijken om de veiligheid in de openbare ruimte te bevorderen. De mobiele camera oplossing (Observer) kan desgewenst op elk willekeurig armatuur van Sustainder in de gemeente geplaatst worden. Zo kan de Observer flexibel geplaatst worden in gebieden waar in specifieke periodes of op specifieke momenten extra monitoring nodig is. De Observer is ontwikkeld in samenwerking met Axis Communications. Het plaatsen van de Observer in de gemeente is gedaan in samenwerking met installatiebedrijf Dynniq.

Het Anne armatuur met de Observer cassette in de gemeente Woensdrecht

Over de Observer

De Sustainder Observer biedt een laagdrempelige en kostenefficiënte manier voor het integreren van camerabeveiliging in het openbare verlichtingsnetwerk. De Sustainder Observer met geïntegreerde buitencamera oplossing is zowel geschikt voor het Anne en Alexia armatuur. De Anne Observer bevat 4 camera’s die een 360˚ zicht geven. De Alexia Observer bevat 2 camera’s met een zicht van in totaal 226˚. De videostreams kunnen lokaal worden opgeslagen of worden verzonden via een draadloze 4G of Wi-Fi verbinding. Met de optionele geïntegreerde ‘Edge computing’ modules (CPU) kunnen analyses van de video opnames worden uitgevoerd. Dit maakt detectie van specifieke acties/scenario’s mogelijk in plaats van enkel ‘beweging’. Gebeurtenissen, zoals bijvoorbeeld inbraak, rellen, het beklimmen van een hek en illegale (drugs) afvalstorting kunnen hierdoor worden herkend. Handhaving kan vervolgens op basis van de situatie direct gepast handelen. De Observer kan als losse cassette geleverd worden als aanvulling op de Sustainder armaturen die momenteel al in gebruik zijn.