Spring naar content

Efficiënter beheer van de openbare verlichting

14 januari 2021

Regelmatig wordt er nog tegenop gezien om een areaal te voorzien van slimme, connected straatverlichting. De meest gehoorde zorgen zijn: ‘ingewikkeld’, ‘dure installatie’, ‘duurt lang om werkend te krijgen’ en ‘lastig in onderhoud’. Bij Sustainder is dat echter niet het geval. Sustainder systemen hebben namelijk de volgende bijzondere eigenschap: ze installeren/configureren zichzelf! Al meer dan 250 gemeenten ervaren hiervan dagelijks het gemak en de voordelen. Hoe dat precies zit? Dat leggen we hieronder graag uit!

Ons ‘connected’ systeem. Hoe zit dat precies?

Dat begint al in onze slimme fabriek in Emmen. Tijdens het productieproces worden alle stappen en de gegevens hiervan digitaal opgeslagen en geüpload naar het Sustainder platform.

Nadat de armaturen door een installatiepartner op de mast zijn geplaatst, melden ze zich automatisch aan op het platform. Dit kan omdat alle armaturen van Sustainder standaard al connected zijn. Er hoeven hiervoor dus geen extra communicatie modules aan of in het armatuur geplaatst te worden.

Omdat alle ordergegevens al bekend zijn in ons platform en de armaturen standaard hun GPS positie meesturen, kan het platform automatisch vaststellen of de armaturen bij het juiste systeem en bij de juiste klant geplaatst zijn. In dat geval zal ons platform volledig automatisch het netwerk configureren, waarna elk armatuur direct zichtbaar is in de Sustainder Lighting App (of via uw back-office platform).

Een armatuur vervangen

Bij een vervanging wordt niet alleen het nieuw geplaatste armatuur (of cassette) herkend en geïnstalleerd, maar wordt ook door het systeem herkend dat deze geplaatst is op de positie van een ander armatuur. In dat geval wordt het ‘oude’ armatuur automatisch gede-installeerd en worden de instellingen daarvan 1 op 1 overgezet op het nieuwe armatuur (inclusief correcties voor het aantal branduren van de lamp in het geval van CLO). Als gebruiker van de Sustainder App of de API merkt u daar bovendien niets van.

De voordelen

In combinatie met het unieke cassette systeem van Sustainder ligt het grootste voordeel hiervan in het onderhoud: er kunnen ongeprogrammeerde (generieke) cassettes op voorraad gehouden worden die direct ingezet kunnen worden in het geval van een storing / aanrijding / etc. Dat betekent: minder voorraad, sneller herstel van storingen (want: geen maatwerk bestellingen nodig) en vooral: minder kosten!

De voordelen op een rijtje:

  • Geen additionele installatie-/configuratiekosten
  • Supersnelle (automatische) installatie
  • Eenvoudig in onderhoud

Meer leren over de voordelen en hoe dit kan werken in uw situatie? Neem gerust contact met ons op!