Spring naar content

Sustainder introduceert het Motion Sensor Dashboard

17 februari 2021

De geïntegreerde bewegingssensoren in de armaturen van Sustainder verzamelen, indien gewenst en conform de AVG wetgeving, continu data uit de omgeving. Deze verzamelde informatie kan waardevolle en interessante informatie voor onze klanten opleveren. Zo kan er bijvoorbeeld inzicht verkregen worden in het aantal verkeersbewegingen en de gerealiseerde energiebesparing bij specifieke armaturen of trajecten. Op basis van deze informatie kan vervolgens gekeken worden of er, ten behoeve van verdere energiebesparing en CO2 reductie, verdere optimalisatie (zoals het inzetten van alternatieve dimschema’s) kan worden ingezet.

Het verzamelen van data

De geïntegreerde bewegingssensoren, welke vooral toegepast worden op fietspaden, woonwijken en oversteekplaatsen, zorgen ervoor dat de hoeveelheid licht dynamisch wordt aangepast aan de activiteit in een gebied. Wanneer de geïntegreerde bewegingssensoren beweging detecteren wordt er een ‘trigger’ afgegeven en schakelt het licht, afhankelijk van de instellingen, naar een hogere lichtintensiteit. Na een zelf te bepalen tijd schakelt het licht weer terug naar de vorige stand, totdat de sensor weer beweging detecteert. De verzamelde gegevens van de sensoren worden door een geïntegreerde draadloze controller via het netwerk gecommuniceerd.

Door het gebruiken van een open platform kan deze informatie middels een eenvoudige API koppeling verstuurd worden naar elk gewenst backoffice systeem. De informatie wordt hier geanalyseerd en eventueel verrijkt om zo de meest relevante en gebruiksvriendelijke informatie aan de klant te bieden.

Indicatie van de verkeersintensiteit per dag in het Sustainder Motion Sensor Dashboard

Het Motion Sensor Dashboard

Om alle verzamelde data inzichtelijk te maken heeft Sustainder het ‘Motion Sensor Dashboard’ ontwikkeld. Een dashboard met actueel inzicht in de sensoren van de aangesloten armaturen van Sustainder. In het dashboard kunnen verschillende gegevens realtime bekeken worden zoals:

  • Inzicht in energiebesparing (op armatuur niveau)
  • Inzicht in verkeersintensiteit
  • Inzicht in de locatie en de status van armaturen
  • Inzicht in de huidige instellingen van het areaal
  • Inzicht in de werking van de bewegingssensoren
  • Advies over de instellingen en onderhoud van de bewegingssensoren

Het analyseren van deze gegevens biedt de mogelijkheid om de instellingen van de armaturen verder te optimaliseren. In het dashboard kan bijvoorbeeld achterhaald worden hoeveel fietsers er op een bepaalde locatie en op een bepaald tijdstip voorbij komen. Op basis van deze gegevens kan er vervolgens voor gekozen worden om specifieke armaturen langer aan te laten staan terwijl andere armaturen in het traject verder gedimd worden.

Meer informatie ontvangen? Download hieronder de brochure of neem contact met ons op via onderstaand contactpersoon voor meer informatie.