Spring naar content
Listener

De oren in de buitenruimte.

De Sustainder Listener biedt state-of-the art geluidsdetectie en geluidsmetingen voor toepassingen in de (openbare) buitenruimte. Gebruikers van de oplossing krijgen toegang tot het Listener platform, waar men toegang heeft tot gedetailleerde geluidsniveaus, historische data, trend analyses, en meer. Behalve het uitvoeren van geluidsmetingen zijn de geïntegreerde sensoren in staat om de richting van het geluid vast te stellen en kunnen deze de locatie van de bron van het geluid bepalen. Sustainder werkt samen met Munisense en Sorama om de beste sensoren te selecteren voor deze applicatie.

On-board computing

Met de on-board computing module kunnen de sensoren worden ‘getraind’ om specifieke geluiden te herkennen (bv. vuurwerk overlast, brekend glas, hulproepen, etc). Hiermee kunnen diensten op maat worden uitgevoerd. Wanneer u de Listener cassette op een andere locatie wilt toepassen vanwege een evenement of andere aanleiding, is deze eenvoudig te verplaatsen. Door het modulaire cassette systeem is dit letterlijk in een handomdraai gebeurd.

Interessante oplossingen voor een collega

Sustainder faciliteert de transformatie van het openbare verlichtings netwerk in een duurzame, toekomstvast en slimme infrastructuur. Wij geloven dat de bestaande infrastructuur van openbare verlichting ideale eigenschappen heeft om als drager van een smart city netwerk te acteren. Denk hierbij aan de fijnmazigheid van het netwerk, de aanwezigheid van spanning en de ideale hoogte voor sensor en communicatie toepassingen. Wij denken dan ook dat vele andere disciplines binnen de overheid toegang zouden moeten krijgen tot dit hoogwaardige netwerk. In onderstaande vijf thema’s beschrijven wij hoe ook andere stakeholders belang kunnen hebben bij de transitie naar een duurzaam, toekomstvast en slimme infrastructuur.