Spring naar content
Observer Sustainder-17

De ogen in de buitenruimte

Het plaatsen van camera’s in de openbare ruimte ligt altijd gevoelig en mensen vinden het niet prettig om het gevoel te hebben om permanent in de gaten gehouden te worden. Voor veel toepassingen is het ook niet nodig om permanente camera’s te plaatsen. De Sustainder Observer biedt een geïntegreerde, discrete camera-oplossing voor zowel de Anne als de Alexia die dankzij het cassette-systeem ook zeer geschikt is voor tijdelijke toepassingen.

Edge computing-modules

Met de optionele geïntegreerde ‘Edge computing’-modules (CPU), powered by ViNotion, kunnen analyses van de videostreams worden uitgevoerd. Audiofragmenten kunnen worden afgespeeld met behulp van de optionele audioluidspreker. De Observer kan als losse cassette worden geleverd als add-on op bestaande armaturen. Wanneer u de Observer cassette op een andere locatie wilt toepassen vanwege een evenement of andere aanleiding, is deze eenvoudig te verplaatsen. Door het modulaire cassette systeem is dit letterlijk in een handomdraai gebeurd.

Interessante oplossingen voor een collega

Sustainder faciliteert de transformatie van het openbare verlichtings netwerk in een duurzame, toekomstvast en slimme infrastructuur. Wij geloven dat de bestaande infrastructuur van openbare verlichting ideale eigenschappen heeft om als drager van een smart city netwerk te acteren. Denk hierbij aan de fijnmazigheid van het netwerk, de aanwezigheid van spanning en de ideale hoogte voor sensor en communicatie toepassingen. Wij denken dan ook dat vele andere disciplines binnen de overheid toegang zouden moeten krijgen tot dit hoogwaardige netwerk. In onderstaande vijf thema’s beschrijven wij hoe ook andere stakeholders belang kunnen hebben bij de transitie naar een duurzaam, toekomstvast en slimme infrastructuur.