Spring naar content
Light

Smart lighting

GRIP mobile and laptop

Het begint met licht.

De dienst ‘Smart Lighting’ geeft u de mogelijkheid met het Sustainder Lighting platform de Sustainder armaturen op afstand te bedienen en te configureren. Dit alles is mogelijk gezien het feit dat de Sustainder armaturen standaard voorzien zijn van connectiviteit en diverse sensoren. Zo ziet u direct de locatie van de armaturen terug in de Sustainer GRIP app via de standaard in het armatuur aanwezige GPS sensor. Door de aanwezige ambient light sensor (lichtsensor) is het mogelijk de armaturen te ‘schakelen’ op basis van gemeten lichtwaarde.

 

In het kort

Het is met de dienst ‘Smart Lighting’ dus mogelijk om eenvoudig de lichtsterkte te veranderen van de armaturen of een nieuw dimschema te uploaden? Dit alles is ideaal als u op afstand wilt configureren, maar nog geen beheersysteem of besturingssysteem gebruikt.

Interessante oplossingen voor een collega

Sustainder faciliteert de transformatie van het openbare verlichtings netwerk in een duurzame, toekomstvast en slimme infrastructuur. Wij geloven dat de bestaande infrastructuur van openbare verlichting ideale eigenschappen heeft om als drager van een smart city netwerk te acteren. Denk hierbij aan de fijnmazigheid van het netwerk, de aanwezigheid van spanning en de ideale hoogte voor sensor en communicatie toepassingen. Wij denken dan ook dat vele andere disciplines binnen de overheid toegang zouden moeten krijgen tot dit hoogwaardige netwerk. In onderstaande vijf thema’s beschrijven wij hoe ook andere stakeholders belang kunnen hebben bij de transitie naar een duurzaam, toekomstvast en slimme infrastructuur.