Spring naar content

Gemeente Assen

Licht op maat

De gemeente Assen is ruim voorzien van slimme duurzame armaturen van Sustainder. Sinds 2017 vervangt de gemeente haar verouderde straatverlichting door nieuwe armaturen van het type Anne en Alexia. Het beheren en aansturen van openbare verlichting kan nu op afstand. Een groot voordeel vindt Eildert Jager, Toezichthouder Infra binnen de Gemeente Assen. De openbare verlichting kan zo optimaal mogelijk functioneren tegen zo laag mogelijke kosten. Verlichtingswerkzaamheden kunnen efficiënter en vooral goedkoper uitgevoerd worden.

Onze klant

“De armaturen van Sustainder zijn breed toepasbaar en toekomstvast. Sinds kort maken we ook gebruik van de Sustainder Lighting App. Hiermee kunnen we elk aangesloten armatuur voortaan zelf via de app op een tablet configureren en optimaliseren. Dat betekent dat we heel eenvoudig de lichtinstellingen kunnen aanpassen of een nieuw dimschema kunnen uploaden. Rond evenementen op het TT Assen Circuit of in het stadscentrum kunnen we naar wens verlichten. We kunnen de verlichting eenvoudig en tijdelijk aanpassen op een zeer gebruiksvriendelijke manier. Maar ook in het geval van calamiteiten bieden de slimme armaturen de mogelijkheid om te communiceren met burgers door meer te verlichten. Het instellen van de lichtintensiteit en dimschema’s zorgt ervoor dat er voldoende licht is op de momenten dat het nodig is voor meer veiligheid op straat. En het draagt niet alleen bij aan de veiligheid, het bespaart ook energie. Naast een kwalitatief armatuur en de slimme toepassingen die het nu biedt en in de toekomst, ben je compleet”, aldus Eildert Jager.

De armaturen worden met standaard sensoren geïnstalleerd, waardoor de gemeente Assen op een later moment eenvoudig gebruik kan maken van slimme technologieën en licht kan combineren.

Producten & toepassingen

  • Sustainder Alexia & Anne smart lighting armaturen
  • Dynamische led-verlichting, dimmen, GPS
  • Sustainder Lighting App