Spring naar content
Wereldkaart zoom NL

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht Bespaart 550 MWh per Jaar

4.700 armaturen worden vervangen

550 MWh energiebesparing per jaar

CO2 reductie van 360 ton per jaar

Hoe we de klant helpen

Gemeente Hendrik-Ido-Ambacht streeft naar duurzaamheid en efficiëntie met de vervanging van 4.700 armaturen door Sustainder LED armaturen. De gemeente heeft in een vroeg stadium, pro-actief onze Energy Scan ingevuld en was direct overtuigd van de potentie van de Sustainder armaturen.

Met een energiebesparing van 550 MWh per jaar, vergelijkbaar met het energieverbruik van 230 huishoudens, en een CO2-reductie van 360 ton per jaar, gelijk aan 14.500 geplante bomen, zet de gemeente een grote stap richting een groenere toekomst. Bovendien biedt de nieuwe infrastructuur een slim, op afstand te beheren systeem voor optimaal lichtgebruik en minimale impact op het milieu.

“Met de huidige energieprijzen vinden wij het belangrijk om als gemeente slim te besparen,” aldus wethouder duurzaamheid Ralph Lafleur.

Resultaten

De overstap naar slimme armaturen biedt Hendrik-Ido-Ambacht aanzienlijke voordelen. Dankzij op afstand bedienbare armaturen kunnen dimprofielen per wijk worden aangepast, wat resulteert in een energiebesparing van meer dan 85%. Bovendien maken de slimme armaturen automatisch melding van eventuele defecten, waardoor reparaties efficiënt kunnen worden uitgevoerd. René van de Ven, CEO van Sustainder, is verheugd over de samenwerking: “Dit project laat zien wat we samen kunnen bereiken voor een duurzamere toekomst.”

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.