Spring naar content

Gemeente Rotterdam

Voedseltuin veilig verlicht

Midden in M4H, tussen Atelier Van Lieshout, de Keilewerf, Studio Roosegaarde en het Keilepand, ligt de Voedseltuin. Stichting Voedseltuin Rotterdam is opgericht met als doel de voedselpakketten van de Voedselbank Rotterdam te voorzien van gezond en vers voedsel. Met de hulp van vrijwilligers wordt er op een terrein van 7.000m2 groente en fruit gekweekt. Het is een leer- en praktijktuin voor mensen in een kwetsbare situatie op de arbeidsmarkt, en voor mensen die zich graag samen met hen willen inzetten voor een groene en gezonde stad.

Onze klant

“Vanuit de gemeente is er door de Voedseltuin een centraal pad aangelegd, wat samen met de naastgelegen beeldentuin van atelier Van Lieshout zorgt voor een meer publiek karakter. De Voedseltuin transformeert zich tot een publiek park. Het ‘Keilepad’, zoals we het pad ook wel noemen, moet ook in de avonduren veilig toegankelijk zijn voor fietsers en voetgangers. Daarom is de Voedseltuin voorzien van een slim verlichtingssysteem.”

Onze rol

De basis voor het slimme verlichtingssysteem zijn twaalf Anne armaturen van Sustainder. Het zijn de dragers van allerlei sensoren die op een later moment kunnen worden toegevoegd. Klaar voor de toekomst dus. Bij weinig beweging dimmen de armaturen het licht. Dat draagt niet alleen bij aan de veiligheid, het bespaart ook energie.