Spring naar content
Wereldkaart zoom NL

N737 (NL)

Gebruik van geavanceerde Listeners om het verkeer te analyseren.

Koppeling met iVRI’s (stoplichten) om de doorstroming te verbeteren.

In samenwerking met Strukton, Sorama en vele andere partners.

Hoe we de klant helpen

De Provincie Overijssel wil dat de N737 een toonbeeld wordt van technisch en duurzaam vernuft. De ingrepen moeten leiden tot een veilige, slimme weg. De doelstellingen zijn de veiligheid, luchtkwaliteit en doorstroom verbeteren.

Om de weg slim en adaptief te maken, past Sustainder armaturen van het type Alexia toe. In de armaturen worden de geluidscamera’s van Sorama geïntegreerd. Met behulp van kunstmatige intelligentie herkennen de geluidscamera’s verschillende typen voertuigen en kunnen zij de exacte locatie en snelheid van naderend verkeer bepalen. De intelligente verkeerslichten (iVRI’s) gebruiken deze informatie om de doorstroom te kunnen verbeteren. De geluidscamera’s kunnen daarnaast ook ongelukken en incidenten herkennen en hierover communiceren met de iVRI’s en de controlekamer. De optionele videofunctionaliteit gaat aan wanneer de sensoren een ongebruikelijke situatie detecteren. De app communiceert met de weggebruikers en stoplichten en omgekeerd.

Resultaten

Met deze innovatieve oplossingen zijn we in staat om de openbare veiligheid te verbeteren, door ongelukken snel te detecteren en snel actie te ondernemen. Door met slimme sensoren verschillende milieuaspecten te meten dragen we bij aan een duurzame en gezonde samenleving.

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.