Spring naar content

Provinciale weg N737

De slimste weg van Nederland

Project

In samenwerking met Strukton, Sorama en vele andere partners gaat Sustainder de provinciale weg N737 tussen Deuringen en Enschede veranderen in ‘de slimste weg van Nederland’.

De klant

De provincie Overijssel wil dat de N737 het toonbeeld wordt van technisch en duurzaam vernuft. De ingrepen moeten leiden tot een veilige en slimme weg. De doelen zijn het verbeteren van de veiligheid, de kwaliteit en de doorstroming. Om de weg slim en adaptief te maken, gebruikt Sustainder armaturen van het type Alexia.

De geavanceerde geluidscamera’s van Sorama zullen in de armaturen worden geïntegreerd. Met behulp van kunstmatige intelligentie categoriseren en lokaliseren de geluidscamera’s de exacte locatie en snelheid van naderende auto’s, zodat de intelligente verkeerslichten (iVRI’s) de doorstroming van het verkeer kunnen verbeteren. De geluidscamera’s kunnen bovendien ongevallen en incidenten herkennen en communiceren met de iVRI en de meldkamer. De optionele videofunctionaliteit gaat aan wanneer de sensoren een ongebruikelijke situatie detecteren. De app communiceert met de weggebruikers en de iVRI en vice versa.

Met deze innovatieve oplossingen kunnen we de openbare veiligheid verbeteren door ongevallen snel te detecteren en snel actie te ondernemen. Door met de slimme sensoren verschillende milieuaspecten te meten, dragen we bij aan een duurzame en gezonde samenleving.

Producten en toepassingen

  • Ca. 130 Sustainder Alexia armaturen
  • De armaturen zijn, middels een cassette swap, uitgerust met een geavanceerde geluidscamera van Sorama