Spring naar content
Wereldkaart zoom NL

Revolutie in Openbare Verlichting: De Duurzame Transformatie in Zundert

Meer dan 3000 armaturen vervangen door zeer efficiënte Alexia en Anne modellen 

Indrukwekkende energiebesparing van 53% 

Jaarlijkse besparing van 329 MWh en 183 ton CO2-uitstoot 

Hoe we de klant helpen

In 2020 begon de gemeente Zundert aan een reis om haar openbare verlichtingsinfrastructuur te verbeteren, te beginnen met de vervanging van 3003 armaturen. Onder deze armaturen waren historische armaturen die teruggingen tot 1960, bekend om hun duurzaamheid maar berucht om hun hoge energieverbruik. Om intelligente verlichting te introduceren, koos de gemeenteraad voor de innovatieve oplossingen van Sustainder.

De armaturen van Sustainder verlichten niet alleen de straten, maar dienen ook als waakzame schildwachten, die problemen zoals lampuitval, verkeerd uitgelijnde armaturen of beschadigde palen detecteren, dankzij hun slimme bewakingsmogelijkheden. Bovendien minimaliseert de op afstand bedienbare functionaliteit lichtvervuiling en verstoring, waardoor een optimale verlichtingsomgeving wordt gewaarborgd voor bewoners en operationele kosten voor de gemeente worden geminimaliseerd.

Resultaten

In de afgelopen vier jaar heeft Zundert een opmerkelijke transformatie gezien in haar openbare verlichtingslandschap. Met 53% energiebesparing, gelijk aan 329 MWh per jaar, en een aanzienlijke vermindering van 183 ton CO2-uitstoot, heeft de gemeente niet alleen duurzaamheid omarmd, maar ook de weg vrijgemaakt voor een helderdere, groenere toekomst. Bovendien heeft de overstap naar armaturen van Sustainder geleid tot aanzienlijke kostenbesparingen op onderhoud, aangezien de nieuwe armaturen minimaal onderhoud vereisen, wat bijdraagt aan langetermijndoelstellingen op het gebied van efficiëntie en duurzaamheid.

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.