Spring naar content
Wereldkaart zoom NL

Stadspark gemeente Steenbergen wordt verlicht met behoud van flora & fauna

Annearmaturen met amberkleurig licht geïnstalleerd

Onverlicht park omgezet voor sociale veiligheid met behoud van flora & fauna

Hoe we de klant helpen

De gemeente Steenbergen stond voor een unieke uitdaging met haar stadspark. Voorheen onverlicht vanwege de natuurlijke omgeving, ontstond de behoefte aan verlichting voor sociale veiligheid. Echter, het gebied is ook een habitat voor verschillende vleermuissoorten, waaronder de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis, watervleermuis, meervleermuis en de laatvlieger. Een snelle flora- en fauna-scan, samen met een aanvullend onderzoek volgens het Vleermuisprotocol, adviseerde het minimaliseren van verlichting en het nemen van maatregelen om verstoring van de wilde dieren te voorkomen, zoals het gebruik van amberkleurige verlichting en naar beneden gerichte lichtbronnen. 

Het verlichtingsarmatuur Anne van Sustainder sluit naadloos aan bij deze aanbevelingen. Dit armatuur maakt het mogelijk om specifieke zijden te dimmen of uit te schakelen waar nodig, waardoor lichtvervuiling en verstoring van het natuurlijke milieu effectief worden geminimaliseerd. 

Resultaten

De installatie van 29 Anne-armaturen met amberkleurig licht in het stadspark van Steenbergen heeft niet alleen de veiligheid van parkbezoekers verbeterd, maar ook een delicaat evenwicht met de natuur geboden. Door gebruik te maken van de innovatieve verlichtingsoplossingen van Sustainder heeft de gemeente met succes een goed verlichte omgeving gecreëerd, terwijl de diverse wildlife die het park hun thuis noemen worden beschermd. Deze aanpak verbetert niet alleen de sociale veiligheid, maar toont ook een toewijding aan ecologische behoud. 

Met dit project zet Steenbergen een voorbeeld van hoe slimme verlichtingsoplossingen harmonieus kunnen samengaan met de natuur, waardoor een veiligere en duurzamere stedelijke omgeving ontstaat. 

Gebruikte cassettes & diensten

Blijf op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.